• Vårutflykt 2018

  Välkomna att anmäla er till årets vårutflykt – fågelskådning i Isbladskärret

  Lördagen den 19 maj 2018.

  Isbladskärret  ligger på Djurgården och söder om Djurgårdsbrunnskanalen. Det är ett fågelrikt våtmarksområde. Från början var detta en havsvik, Isbladsviken. Namnet har inget med is att göra utan lär komma från ett jägarboställe som låg här och som hette ”Isbla”.

  Det var när Djurgårdsförvaltningen slutade länspumpa träskmarken på 1980-talet som Isbladskärret blev en förnämlig fågelsjö med bland annat knölsvan, gräsand, vigg, gäss och häger osv. Vi kommer att få en guidning om de olika fåglarna som man kan se i detta område.

  Isbladskärret är en del av Nationalstadsparken. Sedan år 2010 leder Kronprinsessan Victorias och Prins Daniels kärleksstig längs Isbladskärrets västra sida. Stigen anlades år 2010 av Djurgårdsförvaltningen och var en gåva av Världsnaturfonden till brudparet kronprinsessan Victoria och Prins Daniel. Kärleksstigen välkomnar alla till naturens underbara värld. Det är inga problem att promenera här.

  Anmälan: Anmäl dig och dina familjemedlemmar senast 12 maj till kerstin.frisk@lokkan.se eller ring 070-1136831.

  Adress: Isbladskärret. Nära Thielska Galleriet

  Färdväg: Buss 69 mot Blockhusudden avgår från Sergels Torg eller Nybroplan. OBS! Ta ej buss 69 K för den går bara till Kaknästornet. Stig av vid busshållplats Isbladskärret.

  Parkering: Det finns parkering vid Isbladskärret mot en avgift.

  Mötesplats: Vid busshållplatsen.

  Kostnad: 60 kr/ vuxna. Barn och ungdomar tom 15 år har fri entré. Avgiften betalas till Kerstin Frisk på plats.

  Tid: Samling vid busshållplatsen kl 09.55. Den guidade visningen startar kl 10 och pågår till ca kl 12 med vår guide Henrik Waldenström.

  Klädsel: Efter väderlek, oömma skor.

  Ta med: Egen picknick och eventuell kikare.

  Frågor? Kontakta Kerstin Frisk på 070-1136831.

Comments are closed.