• 2017 års stipendiat

  Vid ett sammanträde som ägde rum den 30 mars fattade styrelsen beslut om tilldelning av årets stipendium. Huvuddelen av pengarna till stipendiet får vi in genom vår årliga julfest. Årets stipendiat heter Sara Eriksson. Totalt antal sökande var 12 personer. Åldern på de sökande var från 16 år till 34, medelåldern på de sökande var 24 år. Det var 8 kvinnor och 4 män som sökte årets stipendium. Några var boende i Stockholmsorådet men det var också sökande från Luleå, Piteå, Gävle, Uppsala, Vattholma, Västervik, Skövde, Göteborg, och Malmö samt Lund. Tiden man planerade att studera i Sydkorea var från att besöka Sydkorea under några dagar för att knyta kontakt med viktiga personer och träffa kända personer till att studera där under två terminer.

  Årets stipendiat är Sara Eriksson

  Sara är 27 år och kommer från Vattholma utanför Uppsala Under åren 2005 till 2008 studerade Sara Media och Grafisk Kommunikation vid Grafisk Utbildningscenter i Uppsala. Hon är intresserad av språk och har studerat flera språk på högskolenivå som japanska, spanska, engelska och nu koreanska. Dessutom har hon läst Statskunskap, Medier och Kommunikation samt Journalistik. Höstterminen 2015 var Sara utbytesstudent och studerade vid Ajou University, Sydkorea.

  Under vårterminen 2016 var Sara fortfarande kvar i Korea och skrev sin kandidatuppsats som handlar om unga koreaners syn på yttrandefriheten på nätet. Totalt har Sara 240 högskolepoäng I tio års tid har Sara fascinerats av Sydkorea, dess musik, mat, kultur, historia. Sara befinner sig redan i Sydkorea. Hon påbörjade sina språkstudier i koreanska vid Sogang University redan den 5 december 2016 och avslutar sina studier där den 24 augusti 2017.

  Det var många sökande med goda meriter som ansökte om årets stipendium men vi i styrelsen var eniga om att Sara var den som kvalificerade sig bäst att få årets stipendium med motiveringen att Sara har ett stort intresse för Korea och har mycket goda meriter med en väl motiverad studieplan.

  Utdelningsceremonin ägde rum den 6 maj 2017 klockan 14.00 på Östasiatiska museet.

  Nu kan du söka stipendium för 2018. Läs mer här!

Comments are closed.