• Sara Arnesen – 2023 års stipendiat

  Vid ett sammanträde den 28 mars fattade styrelsen beslut om tilldelning av årets stipendium. Huvuddelen av pengarna till stipendiet får vi in genom försäljning och lotterier på vår årliga julfest samt medlemsavgifter. I år var det betydligt fler sökande än förra året, kanske beroende på att pandemin nu är under kontroll.

  Det var många kvalificerade kandidater som sökte stipendiet. De sökande var från 14 till 26 år och medelålder var ca 21 år. Tiden man avsåg för att bedriva studier i Sydkorea var från ett Scoutmöte på två veckor till ett år. De flesta hade sökt för att studera på universitet i Söul, men några till Suwon och till KAIST i Daejeon.

  Årets stipendiat heter Sara Arnesen. Hon är 23 år och går sista året på sin masterutbildning i Data Science & Al på Chalmers Tekniska Högskola. Hon har tidigare avslutat en kandidatexamen i Industriell Ekonomi på Chalmers och en i Företagsekonomi vid handelshögskolan Göteborgs universitet.

  Dessutom har Sara högskolepoäng från både Stockholms universitet och Borås högskola. Sommaren 2022 deltog Sara som utbyteselev i USA Berkeley Kalifornien för att studera kurser inom Public Speaking och Computer Security. I hennes ansökan finns också ett rekommendationsbrev från professor Marcus Holgersson Chalmers universitet. Hon har också redovisat en kostnadskalkyl över sin vistelse i Sydkorea och planerat in museer hon gärna vill besöka. Sara befinner sig redan i Sydkorea för att studera vid Seoul National University, där hon skall studera under denna vårtermin.

  Hon kommer att studera historia, koreanska, koreansk kultur samt Computer Science & Al.

  Vi önskar Sara lycka till!

  Kerstin Frisk

Comments are closed.